Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΜΗΣ

Ο Αναστάσιος Παγώνης, συνταξιούχος λιμενικός και Οικονομολόγος εκλέχθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2012 Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κύμης για την τριετία 2012-1014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


                                       
Οι εργαζόμενοι το νοσοκομείου Καρύστου, μετά τις δύσκολες τελευταίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές στιγμές που περνά ο τόπος μας, θέλουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:
Την άνοιξη καλοκαίρι του 2011 μετά από σειρά γεγονότων (κοινωνικές κινητοποιήσεις, διασφαλίστηκε νομοθετικά η παραμονή του Νοσοκομείου Καρύστου ως έχει και μάλιστα και με αύξηση των κλινών του. Το νοσοκομείο, παρά την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικών δομών, καθώς και οικονομικών πόρων ισορροπούσε την λειτουργία του με το ζήλο και το φιλότιμο των εργαζομένων του.
Μετά και την τελευταία νομοθετική παρέμβαση- Υπ. απόφαση για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων- με την οποία το ΓΝ-ΚΥ Καρύστου, το ΓΝ-ΚΥ Κύμης διασυνδέονται υπήρχε κοινή ανησυχία για την ουσιαστική παραμονή του Νοσοκομείου μας ως έχει, την αποδυνάμωση του, τις μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού προς το κεντρικό νοσοκομείο, γεγονός που θα χαλούσε την ήδη εύθραυστη ισορροπία.
Δυστυχώς η κοινή ανησυχία δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΙΟΥ "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ"


Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Οριου και η νεανική θεατρική του ομάδα, σας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. στο πολιτιστικό του κέντρο να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη.
Ελάτε....... θα γίνουμε όλοι πλούσιοι!!!

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 1/2012
  Η Σχολική Επιτροπή Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  διακηρύσσει δημόσιο πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για τη προμήθεια, πετρελαίου θέρμανσης για το έτος 2012, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό
 έκπτωσης επί τοις εκατό στη μέση τιμή λιανικής πώλησης, όπως αυτές προσδιορίζονται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο κτήριο που στεγάζεται η Σχολική Επιτροπή Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης  (οδός Κ. Μπακόλα 35) από την αρμόδια  επιτροπή την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και  ώρα 12:00. Σε περίπτωση που αποβεί άγονος ή ακυρωθεί θα επαναληφθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 την ίδια ώρα.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των σαράντα τεσσάρων   χιλιάδων και τριάντα τέσσερα  (44.034,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσουν με την προσφορά τους και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που ζητούνται από τη διακήρυξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, τους όρους της διακήρυξης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα  Αννα Ντίκα στο τηλέφωνο 22230-23093, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΚΤOΝΗΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Αυτοκτόνησε πρατηριούχος στη Ν. Εύβοια όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσής του για τις ποσότητες πώλησης πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος» καταγγέλει... η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών (ΟΒΕ).
 «Η κυβέρνηση ενώ αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει λαθρεμπόριο, υποτασσόμενη τελικά στις απαιτήσεις της τρόικας να μαζέψει χρήματα, στέλνει τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες και τους φέρνει σε απόγνωση», αναφέρει η ΟΒΕ. Υποστηρίζει ακόμη ότι οι βενζινοπώλες δήλωσαν τις αγορές και τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον "Ήφαιστο", έκοψαν όλα τα παραστατικά και πλήρωσαν όλους τους φόρους. Ωστόσο αποκαλούνται λαθρέμποροι.
Η ΟΒΕ αναφέρει ότι μόνον η πρώτη δόση του 2011 από τα πρόστιμα του "Ήφαιστου" είναι 380 εκατ. ευρώ, ζητά νομοθετική ρύθμιση του θέματος και καλεί τους βενζινοπώλες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη 21/2/2012 από 11.00 μέχρι 13.00 σε όλες τις πόλεις της χώρας στα περιφερειακά και νομαρχιακά καταστήματα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ


Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να.....καταναλώνει.Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# ( αστεράκι, δίεση, 06 , δίεση ) και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός.  Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο. -

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΛΙΘΟΥ


                      
Το τοπικό συμβούλιο οξυλίθου στην συνεδρίαση του της 12-2-2012 με την υπ Αρ 1/2012 απόφαση του ζήτησε μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης                                    
Την μείωση της τιμής του νερού
Λόγο της οικονομικής κρίσης και της πρωτόγνωρης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού μας ζητάμε την μείωση της τιμής του νερού ύδρευσης η οποία να καθορισθεί σύμφωνα με τις τιμές της όμορης Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών  καθώς υδρευόμεθα από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα και η άντληση του νερού έχει το ίδιο κόστος.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΛΙΘΟΥ 
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 
ΤΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΤΑΝ ΣΠΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΕΧΕ ΤΗΝ «ΜΑΓΚΙΑ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ




 Σε επιστολή που λάβαμε το μεσιμέρι από αναγνώστη που υπογράφει ως «Δασοπυροσβέστης» διαβάζουμε τα ακόλουθα:
«Παρακολουθώντας τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για το θέμα της στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου μου ήρθε στο νου η γνωστή φράση «τσάμπα μάγκες» ιδίως όταν ορισμένοι εκτόξευαν κορώνες καταγγελίας εναντίον της "ανυπακοής" μίας  δημοσίου λειτουργού η οποία εντέλει τους έδειξε τον δρόμο για να επιλύσουν το πρόβλημά τους. Εν τούτοις ούτε αυτό φαίνεται ότι είναι σε θέση να κατανοήσουν. Τελικά αυτός ο δρόμος έχει πολλές λακκούβες. Διότι η ευελιξία στην νομιμότητα μπορεί να προβληθεί ως αποτελεσματικότητα αλλά η ευελιξία στην ανοησία δεν μπορεί παρά να καταλήξει πάλι στην ανοησία.
Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή έσπασε τα μούτρα της όχι διότι συνάντησε ιδιοτέλεια ή απλώς πείσμα αλλά γιατί συνάντησε υπευθυνότητα, προσήλωση στο καθήκον και κυρίως εντιμότητα. 
Εάν θέλουν η έκταση να παραχωρηθεί στον Δήμο δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον δρόμο που το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Δασών περιγράφει. Και πρέπει να τον ακολουθήσουν εκπονώντας παράλληλα ένα σοβαρό σχέδιο αξιοποίησης της ζητούμενης έκτασης. Με λυόμενα, εξώδικα και τσαμπουκάδες θα σπάνε διαρκώς τα μούτρα τους.
Μήπως όμως ο στόχος δεν ήταν η δασική έκταση αλλά η ίδια η Δασάρχης; Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαϊωάννου το είπε ξεκάθαρα. Αμφισβήτησε την νομιμότητα διορισμού της, σήκωσε δηλαδή την «σημαία» συγκεκριμένου κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά και συγκεκριμένων ιδιοτελών τοπικών συμφερόντων. Μήπως η προσήλωση της Δασάρχου  στη νομιμότητα χαλάει τα σχέδια, επαγγελματικά, οικονομικά, «επενδυτικά», οικοπεδοφαγικά  κ.ο.κ. κάποιων; Διότι αν αρχίσουν τα «μήπως» θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν….γιατί «μάγκες» υπάρχουν και άλλοι και μάλιστα δεν είναι «τσάμπα».
"Ο Δασο-πυροσβέστης"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην συνεδρίαση του της 13/2/2012, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Η συγκυβέρνηση της χώρας υποκύπτοντας στην απαίτηση των Τραπεζιτών, του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και της κας Μέρκελ προχώρησε χθες στην κατεδάφιση της κοινωνίας, τη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού και τελικά τη χρεοκοπία της χώρας, στο όνομα μάλιστα της διάσωσής της.
Το λεγόμενο PSI συνοδευόμενο από νέα επαχθή δάνεια, τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, επιφέροντας μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις θα είναι καταστροφικά για τη πατρίδα μας.
Τα νέα μέτρα αποτελούν λεηλασία της χώρας, καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση του λαού, με δυσθεώρητη αύξηση της ανεργίας, χωρίς καμιά προοπτική αναπτυξιακή.
Επιβάλλονται με την πρωτοφανή κινδυνολογία, την μεταφορά ευθυνών στον κόσμο και την κατατρομοκράτηση του λαού με κάθε τρόπο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ



Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς, κατά τη συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της εγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου υπεραμυνόμενος των έως τώρα επιλογών της δημοτικής αρχής επανέφερε τις κατηγορίες κατά της Δασάρχου Αλιβερίου κ. Αγγελικής Γκοτζαμάνη την οποία κατηγόρησε για εμμονή στην άρνησή της να υπακούσει στο εντέλλεσθε της υπηρεσίας της για την παράδοση του ενός εκ των δύο λυομένων του δασονομείου για την εγκατάσταση της πυροσβεστικής. Αναρωτήθηκε από πού αντλεί την άρνησή της η Δασάρχης, μήπως από την στενή συγγένεια με τον σημερινό ιδιοκτήτη του οικήματος όπου στεγάζεται η Πυροσβεστική ή από πολιτική σκοπιμότητα προφανώς υπηρετώντας πολιτικούς αντιπάλους της δημοτικής αρχής.
Στην επίθεση συνηγόρησε και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και Τοπικός Σύμβουλος Αλιβερίου κ. Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος μάλιστα ανέλυσε την πολιτική σκοπιμότητα στον αντιπαλότητα του πολιτικού χώρου που κατέστρεψε την Ελλάδα και δεν μπορεί να ανεχθεί την ανεξαρτησία  της δημοτικής αρχής!!!
Πάντως για το έγγραφο κόλαφος της Ειδικής Γραμματείας Δασών κανείς εκ των δύο δεν μίλησε!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σιαγιάννης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Δημότες» παρεμβαίνοντας στο θέμα της εγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου επισημαίνει  τον λανθασμένο χειρισμό της δημοτικής αρχής και την άσκοπη και άδικη επιμονή της σε μία λύση που οδήγησε σε αδιέξοδο. Κατέκρινε μάλιστα την προσωπική επίθεση δημοτικών παραγόντων στη δασάρχη Αλιβερίου. Πρότεινε την μίσθωση από τον δήμο κατάλληλου κτιρίου για την εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία γ΄ κατηγορίας. Κατηγόρησε την δημοτική αρχή για παλιμπαιδισμό και προχειρότητα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπενάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης», επισημαίνει "τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές όταν θα χρειαστεί να κινηθούν σε κατεπείγοντα περιστατικά τα πυροσβεστικά οχήματα ενώ θα κινούνται και οι μαθητές.  Ήδη με το κέντρο Υγείας υπήρχε πρόβλημα. Εξάλλου είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να εγκαθίσταται πυροσβεστική υπηρεσία μέσα σε σχολικό συγκρότημα". 

ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου έκανε δεκτή την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κιούση για την εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου στον αύλειο χώρο του Σχολικού Συγκροτήματος του ΕΠΑΛ δίπλα στο Δασονομείο και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Παραχωρούνται περίπου 300 τμ. στην Ν.Α. πλευρά του προαυλείου ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Υγείας. Από αυτά τα 130 τ.μ. θα καταληφθούν από τα λυόμενα που θα εγκαταστήσει εκεί ο Δήμος.
Οι Σύλλογοι του Σχολείου δέχθηκαν με χαρά, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, την ιδέα της Δημοτικής Αρχής γιατί ήταν κάτι που το ζητούσαν αφού οι πυροσβέστες θα προσέχουν και το Σχολείο όταν είναι κλειστό.
Η Πυροσβεστική επίσης είναι ενθουσιασμένοι διότι εκεί είναι φυσικό πυροφυλάκιο και γιατί ίσως ο χώρος είναι επαρκής σε σχέση με τα 50 τμ του λυομένου του Δασονομείου.
Καλά τόσο καιρό είχαν τέτοια καταπληκτική λύση και κολλούσαν στο Δασονομείο;

ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ


Μεγάλη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις απευθείας αναθέσεις στους χωματουργούς της περιοχής. Ο Δήμαρχος επιχειρηματολόγησε υπέρ των απευθείας αναθέσεων και κατά των διαγωνισμών γιατί στους διαγωνισμούς έρχονται εργολάβοι και από τις άλλες περιοχές. Είναι όμως δίκαιο και ηθικό να δίνονται οι δουλειές σε όλους τους ντόπιους χωματουργούς χωρίς διακρίσεις. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την εργολαβική άδεια δημοσίων έργων. Γιαυτό δεν δουλεύουν όλοι.
Επειδή μας έκανε εντύπωση αυτό ρωτήσαμε τρεις τέσσερις εργολάβους χωματουργούς που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Όλοι είχαν εργολαβική άδεια δημοσίων έργων. Άρα εμμέσως πλην σαφώς ο Δήμαρχος αναγνώρισε την άδικη και ανήθικη συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς. Είναι αυτονόητο ότι το 2012 πρέπει να δουλέψουν όλοι χωρίς διακρίσεις αρκεί να έχουν τις άδειες. Όλοι έχουν παιδιά, οικογένεια, χρέη και έχουν δικαίωμα να δουλέψουν στα τοπικά δημόσια έργα, χωρίς να χρειάζεται να γλύψουν, να παρακαλέσουν, να γίνουν παρατρεχάμενοι. Η κρίση απαιτεί δουλειά και αξιοπρέπεια.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ



Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πορεία» Γιάννης Κούκης, μιλώντας για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αναφέρθηκε στο ζήτημα των οφειλών που αφορούσε την απογραφή έναρξης που όμως αναβλήθηκε ως θέμα για άλλη συνεδρίαση, ρώτησε εάν μεταξύ των άλλων υπάρχει «Μπιζνες πλαν» δηλαδή επιχειρησιακό σχέδιο για την αποπληρωμή του χρέους που είναι ιδιαίτερα υψηλό, για 11.000.000 ευρώ μίλησε ο κ. Κούκης.
Όλα θα γίνουν του απάντησε ο Πρόεδρος. O κ. Κούκης ως τραπεζικός και πετυχημένος οικονομολόγος και επιχειρηματίας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει δυσβάστακτο χρέος, επιχειρησιακό πρόγραμμα και κυρίως η χρησιμότητά του. Για τον Πρόεδρο δεν ξέρουμε αν κατάλαβε....

ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΦΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ο Δημοτικός Σύμβουλος της  πλειοψηφίας Αργύρης Πάφρας έθεσε θέμα στο χθεσινό Συμβούλιο για την κατάσταση του οδικού δικτύου με τις λακκούβες και την εξ΄αυτών επικινδυνότητα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον δρόμο της Πλατάνας όπου το λεωφορείο της ομάδας Μπάσκετ  της Λαμίας έσπασε τις ζάντες με αποτέλεσμα την δυσφήμιση και της περιοχής μας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς του απάντησε ότι ως σύμβουλος της πλειοψηφίας που είναι θα έπρεπε να είχε ήδη να είχε αφιερώσει χρόνο και να αναδείξει το πρόβλημα έτσι ώστε να είχε λυθεί. Δεν πρέπει να δουλεύουν μόνο έμμισθοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά όλοι.
Εμένα που με τίμησε ο λαός της Κύμης  είπε ο Αργύρης Πάφρας με αφήσατε στο περιθώριο.
Ο λαός σας τίμησε απάντησε ο Δήμαρχος αλλά η παρουσία σου στα κοινά της περιοχής είναι μηδενική!!!.
Που πάει να τα βγάλει πέρα ο Αργύρης με κριτική και συνέπεια…….δοξολογία χρειάζεται για τα γίνει αποδεκτός.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΜΟΝΗ ΛΕΥΚΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



Με θρησκευτική κατάνυξη, μέσα σε χιονισμένο τοπίο και με την χιονόπτωση σε εξέλιξη, γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπου στη Μονή Λευκών, στο Αυλωνάρι.
Τα χιόνι και η χιονόπτωση δεν εμπόδισαν την σημαντική προσέλευση κόσμου, γιατί τα συνεργεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με την επιστασία των αντιδήμαρχων Βασίλη Παππά και Μιχάλη Ρήγα, την συγκινητική προσφορά των εργαζομένων του Δήμου και την βοήθεια του Νίκου Σίδερη, κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτό από το χιόνι τον δρόμο, ασφαλή την διαδρομή με την ρίψη αλατιού από την διασταύρωση του Δημούτσου μέχρι την Μονή και αστυνόμευσαν  άριστα την  κυκλοφορία και την στάθμευση των αυτοκινήτων.
Την λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με συλλειτουργούς πολλούς Ιερείς των γειτονικών χωριών. Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του πρώην Δημάρχου Αυλώνος Δημήτρη Τσαπατσάρη για την  προσφορά του στη Μονή στα χρόνια της δημαρχίας του.
Παρευρέθηκαν στην λειτουργία ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Ποθητάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος Μιχάλης Ρήγας και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελένη Στουπή.

ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 200 τμ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενδιαφέρεται να νοικιάσει ακίνητο 200 τμ για την στέγαση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Αλιβερίου. Χρειάζεται να έχει γραφεία και αποθήκη. Προφανώς θέλει κανονικό κτίριο και όχι λυόμενο, κάτι δηλαδή που είναι της μόδας στο Αλιβέρι. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ας σπεύσουν να καταθέσουν προσφορές.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Διακηρύσσει ότι θα διενεργηθεί δημόσια μειοδοτική δημοπρασία μίσθωσηs aκινήτου καταλλήλου για τη στέγαση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Aλιβερίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης. Μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης εικοσαήμερης προθεσμίας οποιαδήποτε υποβολή προσφοράς είναι εκπρόθεσμη.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί με τους ακόλουθους όρους :
1. Το προς ενοικίαση ακίνητο πρέπει να είναι αυτοτελές να έχει εμβαδό τουλάχιστον 200 τ.μ., να διαθέτει λειτουργικούς χώρους (γραφεία και αποθήκη) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος Αγροτικής ΟικονομίαςΑλιβερίου.
Το προσφερόμενο για μίσθωση ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ταμυνέων.
Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα κατατίθενται στην Γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Eύβοιας (υπόψη Τμήματος Προμηθειών), Λεωφ.Χαινά 93 Μέγαρο Περιφ.Ενότητας Εύβοιας Τ.Κ 34100Χαλκίδα
ΤΗΛ.2221353725-53742 απ' όπου και θα αποστέλλονται στην αρμόδια Επιτροπή.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ευβοίας  κ. Κώστας Μαρκόπουλος καταψήφισε το Μνημόνιο και είναι μεταξύ των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τους οποίους διέγραψε ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Μαρκόπουλος εξερχόμενος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι ψήφισε κατά συνείδηση και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από Βουλευτής.
Από τους υπολοίπους Βουλευτές του Νομού οι: Κατερίνα Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ και Σίμος Κεδίκογλου της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν το Μνημόνιο, η κ. Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑΟΣ απείχε από την ψηφοφορία ενώ όπως ήταν αναμενόμενο καταψήφισε ο κ. Γιώργος Μαρίνος Βουλευτής του ΚΚΕ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΛΑΛΑ ΤΟ !!! " ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Σήμερα συμπληρώνοντας δύο μήνες πειραματικής, στην αρχή πορείας, του "ΛΑΛΑ ΤΟ !!!" στην διαδικτυακή ενημέρωση ξεπέρασε τις 14.000 προβολές σελίδων του γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη δυνατότερα. Πάντα με τις ίδιες αρχές, την πλατιά ενημέρωση, την κριτική, τον έλεγχο κάθε εξουσίας και την αντικειμενική ενημέρωση με άποψη και πρόταση.
Από σήμερα το "ΛΑΛΑ ΤΟ!!!" ξεκινά το ταξίδι του και στο FACEBOOK την μεγάλη γειτονιά της κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την πλατύτερη διάδοση του "ΛΑΛΑ ΤΟ !!!", την καλύτερη δικτύωση των ειδήσεων, των προτάσεων και των αναγκών της περιοχής μας. Καλούμε όλους τους αναγνώστες του Blog  μας να μας  προσθέσουν φιλους στην σελίδα τους στο FACEBOOK για να έχουν αμεσότερη λήψη των δημοσιεύσεων του.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (1)


ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Έτοιμο για τις εκλογές εμφανίζεται να είναι το νεοιδρυθέν κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Το πρωί της Παρασκευής μέλη του κόμματος, πήγαν στον Άρειο Πάγο, έκαναν ένα μικρό χάπενινγκ έξω από ο δικαστικό μέγαρο και εν συνεχεία κατέθεσαν το καταστατικό του κόμματος, περιμένοντας την έγκριση του, ώστε να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές.
Ήδη οι Πειρατές ετοιμάζουν και την πρώτη συγκέντρωση- διαμαρτυρία τους, το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της εμπορικής συμφωνίας ACTA, με την οποία θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρούν να φιμώσουν το Ιντερνέτ. Την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν σ΄ όλο τον κόσμο ανάλογες διαδηλώσεις από Πειρατές.
Στην παρουσίαση του κόμματός του, οι Πειρατές έφεραν και έναν Γερμανό Πειρατή, τον κ. Τόμας Γκάουλ διεθνή συντονιστή του κόμματος Πειρατών της Γερμανίας. Άλλωστε, όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των Ελλήνων πειρατών κ. Ανέστης Σαμουρκασίδης το νέο πολιτικό κόμμα των Πειρατών είναι ένα από τα 56 ιδρυμένα κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο και πρόκειται να γίνει το 22ο επισήμως αναγνωρισμένο από το κράτος του, Κόμμα Πειρατών. Το κόμματα Πειρατών έχουν εκλέξει έως τώρα 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικούς συμβούλους σ΄ όλη την Ευρώπη.