Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ


 Την   Τετάρτη  8 Φεβρουαρίου  2012  και ώρα    12.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδριάζει το συμβούλιο δημοτικής κοινότητας Κύμης προκειμένου για τα παρακάτω θέματα :
1.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για υποβολή σχεδίου κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς και υπαιθρίου εμπορίου
2. Συζήτηση και υποβολή πρότασης για υποβολή σχεδίου με καθορισμό των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
3. Συζήτηση και υποβολή προτάσεων για συντήρηση αγροτικών δρόμων, καθαριότητας ακτών και εξοπλισμού παραλιών  και  χώρων θαλασσίου λουτρού.
4. Τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Παραλίας Κύμης.
5 Ενημέρωση
α. Από τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του ( καταγγελία για κομμένα δένδρα, περιβαλλοντολογικές παραβάσεις, ενημέρωση γραφείου τελετών, κλπ) 
β. Από φορείς του Δήμου κατά την κρίση τους.
 6. Λοιπά θέματα τρεχούσης φύσεως.                                                                                                
 Ο
                                                                                                                                     Πρόεδρος
                                                                                                                Δημοτικής  Κοινότητας Κύμης
                                                                                                                     Αγγελής  Γ. Μαργέλης
                                                                                                                       Υποστράτηγος ε.α.

ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ…;


Σιωπή ιχθύος αυτή την εβδομάδα για το θέμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου. Το Δασονομείο παραμένει στην θέση του, στα δύο λυόμενα και  η κ. Γερακούδη «έχει μπλέξει…..».  Κάποιο πουλάκι από Υπηρεσία της Χαλκίδας μας ενημέρωσε ότι οι εξελίξεις τρέχουν και για κάποιον δεν είναι  οι αναμενόμενες. Προς το παρόν ξέρουμε ότι διαμηνύθηκε πως τα λυόμενα δεν ανήκουν ούτε στο Δασαρχείο ούτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά σε άλλο Υπουργείο και συνεπώς τσάμπα χάθηκε τόσος καιρός. Είπαμε ότι είναι βαριά η ……καλογερική  εάν πέρα από διανομή εντολών και  απαιτεί και λίγη σύνεση και ακόμη λιγότερο μυαλό.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ-ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουλουρίδης, ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή μας καθότι είναι Οξυλιθιώτης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη του Περγαντά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενώ παραιτήθηκε και από το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εύβοιας όπου τον είχε ορίσει ο Θανάσης Μπουραντάς του οποίου υπήρξε πιστότατος φίλος  καθότι ήταν ο συνδικαλιστικός του μέντορας. Από τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Κώστας Κουλουρίδης εξαπολύει πυρά κατά του επίσης στενότατου συνεργάτη του Θανάση του Μπουραντά, του Γιάννη Γκοσιμίδα. Οι γνωρίζοντες όμως ξέρουν ότι "τα λέει στην πεθερά για να ακούσει η νύφη", δηλαδή τα πυρά στον Μπουραντά επικεντρώνονται και ο Κυρ Γιάννης είναι απλώς "το προπέτασμα καπνού".
Ο Κουλουρίδης τάσπασε όμως και με την Περλεπέ αφού στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας ψήφισε τον Τσέργα, τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας και όχι τον Γιάννη Ρούσο τον εκλεκτό της Περλεπέ. 
Θορυβώδης και  ρέκτης του συνδικαλιστικού θεάτρου της παλιάς σχολής του λαικίστικου ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Κουλουρίδης αφήνει πίσω το καταρρέον κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της Εύβοιας και οδεύει σε άλλους σχηματισμούς. Ευχή μας και εκεί να διακριθεί πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι. 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Γ.Ε.Λ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Σεπτέμβριος- Ιανουάριος)



Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή.
Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι.
Οδυσσέας Ελύτης, <<Ο μικρός ναυτίλος>>

Οι μαθητές του ΓΕΛ Καρύστου αλλάζουμε τα δεδομένα και δρούμε δυναμικά!
Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον πρώτο απολογισμό των δράσεων και των δραστηριοτήτων που έχουμε κάνει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.
- Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών δασοπυροσβεστών Καρύστου.
- Αποκομιδή απορριμμάτων από το σχολικό χώρο, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Δημιουργία Περιβαλλοντικής ομάδας (Α' Λυκείου)
- Έρευνα και ενημέρωση σε καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα.
- Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και συλλόγους.
- Συμμετοχή της Β' τάξης του Λυκείου μας σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα τον <<Οδ. Ελύτη>>.
- Επίσκεψη της Β' τάξης του Λυκείου μας στο Ίδ. Θεοχαράκη στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος.
- Ριζική διαμόρφωση των τάξεων της Α' Λυκείου (βάψιμο, διακόσμηση, αλλαγή πινάκων)
- Επίσκεψη στο ΤΕΙ Αθήνας και στο 9ο Γυμνάσιο Πειραιά (βραβευμένο οικολογικό σχολείο)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

Σώνει και καλά να σώσουν τον διαγωνισμό για την Γεφυροπλάστιγγα στο Λιμενικό Ταμείο Κύμης. Ενώ χθες ακυρώθηκε ο διαγωνισμός λόγω της αποδοχής ως εκπρόθεσμης της προσφοράς της μοναδικής νομίμως- κατά την επιτροπή- συμμετέχουσας, σήμερα έσπευσαν να τροποποιήσουν με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ την ακυρωθείσα απόφαση και να συμπληρώσουν το εξής «τρομερό»!!! «Την 11.48 η Επιτροπή έσωσε πεντάλεπτη παράταση στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και εντός της προθεσμίας αυτής προσήλθαν και επέδωσαν τις προσφορές τους. 1ος Κρινής Ιωάννης, 2ος Ζυγοπούλου Μαρία» Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της ένστασης Κρινή στην οποία αναγράφεται ότι ο διαγωνισμός παρατάθηκε για ένα πεντάλεπτο   μετά τις 12 και ότι η Ζυγοπούλου προσήλθε και μετά την παράταση, στις 12.07.
Πως προσπαθούν να σώσουν τα μη σωζόμενα; Γυρίζοντας το ρολόι 12 λεπτά μπροστά και δίνοντας παράταση στις 11.48. Υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό; Απολύτως κανένας αφού σύμφωνα με την προκήρυξη ο διαγωνισμός έληγε στις 12.00. Η όποια παράταση δίνεται την στιγμή της λήξης του ορισθέντος χρόνου και όχι 12 λεπτά πριν!!!
Αντί να καθίσουν στα αυγά τους αφού τα έκαναν μούσκεμα και να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό  τρέχουν με γελοίες αλχημείες να σώσουν τι; Εξάλλου η θητείας τους έχει λήξει.

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 32 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Στις 7.868 ευρώ ανήλθε η συνολική αποζημίωση 32 καλλιεργητών /ιδιοκτητών που υπέστησαν ζημίες από την κατασκευή του έργου «Αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης /Στεφάνη -Βαρνάβας –Αλιβέρι»
Στο ποσόν των 3.372 ευρώ ανήλθε η αποζημίωση των τριών μελών της Επιτροπής που κατέγραψε και εκτίμησε τις ζημίες. Η επιτροπή χρειάστηκε να δουλέψει σαράντα ώρες για ένα πενθήμερο.
Δηλαδή για να βγάλει η επιτροπή τις αποζημιώσεις  κόστισε περίπου όσο το 43% των αποζημιώσεων.
Αλλά ας μην γκρινιάζουμε αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στις απύθμενες σπάταλες των δημοσίων υπηρεσιών και σχεδόν τίποτε μπροστά  στο κόστος αλλά και στην αξία του έργου για το οποίο εκτιμήθηκαν οι αποζημιώσεις.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-201

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ-ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΥ»


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη  διορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Βιβλιοθήκη Κονιστρών- Ίδρυμα Προκόπη και Ευφροσύνης Ψυχογιού» που εδρεύει στις Κονίστρες. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι:
Πατήρ Νικόδημος Πόγκας, Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου με αναπληρωτή τον αιδεσιμότατο Βαρσάμο Γέωργιο, Εφημέριο Κονιστρών.
Αγγελόπουλος Αντώνιος, Καθηγητής Φιλολογίας, με αναπληρώτρια την κ. Κάραλη Αργυρή, Θεολόγο.
Σπανός Νικόλαος, Γυμνασιάρχης Κονιστρών, Μαθηματικός με αναπληρωτή την κ. Χανούμη Κωνσταντίνα, Συνταξιούχο Δ.Υ.
Λάμπρου Παναγιώτης, Αρχιτέκτονας, με αναπληρωτή τον κ. Ψαριανό Νικόλαο, Πτηνοτρόφο
Χαραράς Χρήστος, εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κονιστρών με αναπληρωτή τον κ. Βλάχο Αναστάσιο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κονιστρών, Δημοτικό Σύμβουλο.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ


Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για  την μίσθωση-παραχώρηση της γεφυροπλάστιγγας  του Λιμανιού της Κύμης την οποία η Λιμενική Επιτροπή Κύμης είχε κατακυρώσει σε εκπρόθεσμη διαγωνιζόμενη η οποία μάλιστα ήταν ανηψιά του Προέδρου της Επιτροπής Διαγωνισμού και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Για το ίδιο θέμα είχαμε γράψει προ ημερών αναφερόμενοι στην ένσταση του κ. Ιωάννη Κρινή ο οποίος αποκάλυψε  τα τεκτενόμενα στον αμαρτωλό διαγωνισμό. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας που ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων της Λιμενικής Επιτροπής ακύρωσε τον  διαγωνισμό διότι έγινε δεκτή εκπρόθεσμα η διαγωνιζόμενη. Έτσι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και αυτή την φορά θα πρέπει να είναι καθαρός, ανοικτός και  χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


Έπρεπε να το στρώσει για τα καλά για να δούμε άσπρη μέρα στο χωριό μας. Είτε κατά κυριολεξία είτε μεταφορικά ο κουτσοφλέβαρος μας ήρθε με τα δώρα του. Για κάποιους όμως οι ωραίες μέρες του χειμώνα  γίνονται ιδιαίτερα θλιμμένες. Πέρασαν οι εποχές που τα τζάκια, οι σόμπες και τα καλοριφέρ δούλευαν ασταμάτητα.  Τώρα όλο και περισσότεροι σκέπτονται ότι με δυσκολία θα πληρώσουν το πετρέλαιο, ακόμη και τα καυσόξυλα. Οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, τα λίγα ψίχουλα ευρώ  κάνουν φτερά στα φαρμακεία και στα σουπερ μάρκετ. Βαρυχειμωνιά είναι ωραία αλλά δεν αντέχετε μέσα στην μεγάλη φτώχια για την οποία τελικά βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Ας είναι όμως, χειμώνας είναι και θα περάσει.
 Καλώς όρισε ο Φλεβάρης, Καλό μας μήνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ;


Πολλές χιλιάδες  ευρώ υπογράφει ο δήμος Κύμης Αλιβερίου για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων και των μηχανημάτων του. Λέμε υπογράφει γιατί κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι δεν τα πληρώνει. Πάνω από 130.000 Ευρώ διάθεσε το τελευταίο εξάμηνο. Θα περίμενε κανείς να δει να μηχανήματα να είναι έξω και να δουλεύουν και όχι να παραμένουν αραχτά, ακίνητα και με σκασμένα λάστιχα. Έτσι ήταν το γκρέιντερ του πρώην δήμου Κύμης  χθες  έξω από συνεργείο στο  ίδιο σημείο πάνω από ενάμιση μήνα.  Άλλα μηχανήματα του ίδιου δήμου πεταμένα στο ίδιο συνεργείο. Είναι ένα εκ των τριών προτιμώμενων που έχει κάνει τζίρο πάνω από 35.000 ευρώ το 2011. Γιατί δεν τα φτιάχνει να  ξεχιονίσουν; Ποιός θα τα φτιάξει αυτός που δεν πληρώνεται;
Είναι ντροπή από τα τέσσερα γκρείντερ του δήμου να δουλεύει μόνο ένα, αυτό του Αυλωναρίου, μέσα - μέσα. Τι κάνει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, γιατί είναι εξαφανισμένος; 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ  ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 01-02-2012.



Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ- ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λόγω  των ακραίων καιρικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στην  περιοχή μας, προβλήματα παρουσιάστηκαν σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου, ειδικά στον νομαρχιακό δρόμο Λέπουρα - Κάρυστος, και συγκεκριμένα στο ύψος του Πόρτο Λάφια. Τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου Καρύστου έσπευσαν τάχιστα και απεγκλώβισαν τα ακινητοποιημένα οχήματα. Στο σύνολο της επικράτειας του δήμου, το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό. Παρόλα αυτά, επειδή οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν, παρακαλείστε να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας στις απαραιτήτως αναγκαίες και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οδόστρωμα γίνεται πολύ ολισθηρό και επικίνδυνο.
                                                                                                       

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!



Άργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος  της Στερεάς Ελλάδας να ορίσει επιτροπή ελέγχου για την διαπίστωση απόρριψης αποβλήτων  στη θέση «Άγιος Βασίλειος» του Αλιβερίου, στο  ανενεργό λατομείο Σουσαμή και στα μικρά ανενεργά λατομεία  απέναντι από την είσοδο του λατομείου της ΑΓΕΤ επίσης στο Αλιβέρι. Έργο των μελών της Επιτροπής είναι να επισκεφθούν την περιοχή και να καταγράψουν τα απόβλητα που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους που διεξήγαγε το αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εντός δέκα ημερών μετά την αυτοψία πρέπει να συνταχθεί η σχετική έκθεση. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

''ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ.'' ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ



ΠΗΓΗ: AVLONARI,such a lovely place

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο χωριό μας. Η αρχή έγινε από αγνώστους που επισκέφτηκαν ηλικιωμένη κυρία και την έπεισαν ότι ο γιός της είχε παραγγείλει διάφορα ανταλλακτικά για κομπιούτερ, μάλιστα έκαναν ότι μιλούσαν μαζί του στο τηλέφωνο μπροστά της, με αποτέλεσμα να την πείσουν και να της πάρουν 200 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στα Χάνια, αλλά αυτή την φορά όμως δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν την έξυπνη κυρία που δεν ''τσίμπησε''. Την τρίτη φορά έπεισαν άλλη μια κυρία αυτή την φορά ότι ο γιός της χρωστούσε χρήματα και έπρεπε να τους τα δώσει. Έξαλλος ο γιός μόλις έμαθε την απάτη, τηλεφώνησε από την Αθήνα στην Αστυνομία που έφθασε στο σπίτι αλλά δυσκολεύτηκε να μπει καθώς η κυρία τρομοκρατημένη δεν τους άνοιγε. ''Άνοιξε στους κλέφτες, και δεν ανοίγει στην αστυνομία, αν είναι δυνατόν'' έλεγαν οι αστυνομικοί. Τρελά πράγματα... σύμφωνα με μαρτυρίες καινούργιες φάτσες κυκλοφορούν στις γειτονιές του Αυλωναρίου και καλό είναι να έχουμε το νου μας αλλά και να ενημερώσουμε κυρίως τους ηλικιωμένους.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ


Ύστερα από τις πρόσφατες παλινωδίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπου άλλα ζητούσε στο διοικητικό συμβούλιο από το σώμα και άλλα προέκυψαν ως ενέργειες και αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής (Βλ. Πρόσληψη Εδικού συνεργάτη) ζητήσαμε αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης της 28-12-2011 πριν την επικύρωσή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο…
Η άρνηση του κ Προέδρου να επικυρώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην αμέσως επόμενη, καθώς και:
α) ο ισχυρισμός του ότι η απουσία ολόκληρης της τοποθέτησης του κυρίου Γεροντίτη αλλά και άλλοι διάλογοι γύρω από το θέμα πρόσληψης του ειδικού συνεργάτη οφειλόταν στο ‘ότι ήταν κλειστό το μικρόφωνό του,
β) η απαίτησή του  οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου να προσέρχονται  στο Επιμελητήριο όπου μόνο εκεί μπορούν να αναγνώσουν τα πρακτικά για να λάβουν γνώση, (κάποιοι πρέπει να διανύσουν πάνω από 200 χιλιόμετρα για να το κάνουν αυτό ερχόμενοι από την Ιστιαία) αφού αρνούνται να τους δώσουν αντίγραφα μιας δημόσιας συνεδρίασης ενός οργάνου όπου έχουν εκλεγεί!!!! και
γ) η κατά παράβαση του νόμου άρνηση διάθεσης δημοσίων εγγράφων…

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την Παρασκευή 27/1/12, πραγματοποιήθηκε διαδικασία για την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής του  ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος,  μετά το θάνατο του μέχρι τώρα γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του Γιάννη Μπούρα. Η  συνεδρίαση έγινε στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λαμία. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε κλιμάκιο από το τομέα οργανωτικού Κινήματος.
Με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εξέλεξαν για νέο Γραμματέα της, τον  Τάσο Γέραλη που κατάγεται από την περιοχή της Κύμης και είχε δηλώσει μάλιστα υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου. Ο Τάσος Γέραλης που έχει καταγραφεί ως πιστός ακόλουθος του Δημήτρη Πιπεργιά, μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αναπληρώτρια Γραμματέας είναι η Ρόζη Καραβά. 
Σε δύσκολη εποχή αναλαμβάνει ο κ. Γέραλης.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΕΡΑΛΗ

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ



Στις  επόμενες τρεις ημέρες και κυρίως Δευτέρα προς Τρίτη το χιόνι θα κατέβει και χαμηλά βάφοντας κάτασπρο το τοπίο και φέρνοντάς μας άσπρες ημέρες. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα

ΙΠΠΟΦΑΕΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΓΑΠΙΟ ΚΙΟΥΣΗ



Πηγή: ΕΘΝΟΣ, http://ippofaes-hellas.blogspot.com

Το σχετικά άγνωστο ιπποφαές κερδίζει διαρκώς έδαφος στο διεθνές ανταγωνιστικό αγροτικό περιβάλλον. Ο Μηχανολόγος Μηχανικός Αγάπιος Κιούσης έστησε την πρώτη βιολογική καλλιέργεια της Εύβοιας  και αναλύει τα πολλά πλεονεκτήματά της.
Ανθεκτικό. Αντέχει στο κρύο και στη ζέστη, δεν έχει φυσικούς εχθρούς, ενώ εμποδίζει τη διάβρωση των εδαφών.
Σκληρή γη, άγονη. «Αν την αφήναμε θα ήταν γεμάτη πουρνάρια», εξηγεί ο κ. Αγάπιος Κιούσης. Και, όμως, εδώ έχουν πεταχτεί ήδη τα πρώτα κλαδιά του ιπποφαούς που τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα. Σε δυο χρόνια έχουν καλλιεργηθεί 2.000 στρέμματα σε Πέλλα, Κοζάνη, Ροδόπη και Κρήτη ενώ αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για παραγωγή - χρυσωρυχείο είναι πιθανόν άλλα 300.000 στρέμματα να υιοθετήσουν τη νέα καλλιέργεια.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ



Η λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ» εδώ πάει γάντι. Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο Αλιβέρι για να προελέγξει την Απογραφή των παγίων περιουσιακών στοιχείων   του Δήμου και τον Ισολογισμό Έναρξης, μία διαδικασία αναγκαία για την οργάνωση του Δήμου που έπρεπε να είχε γίνει περίπου έναν χρόνο πριν (έως 28.2.2011).
 Φαίνεται ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου πάει σαν την χελώνα, επόμενο άλλωστε, την έφαγε και ο δρόμος Κύμη, Αλιβέρι, Κύμη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συνεδριάζει Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 30 Ιανουαρίου  2012,  ημέρα  Δευτέρα   και ώρα   14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου,  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω    θέματα:
1.Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας    καταστημάτων.
2.Επανεξέταση  της 5411/2010 απόφασης  του Νομάρχη Ευβοίας, με την οποία τροποποιήθηκε η υπ΄αριθ. 2803/2009 απόφαση του.
3.Χαρακτηρισμός πεζόδρομου στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και κανονισμός λειτουργίας  του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 30  Ιανουαρίου    2012, ώρα  11:00 πμ, η  Οικονομική Επιτροπή,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος  στο
Αλιβέρι,  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων   στα παρακάτω   θέματα:
1. Λήψη απόφασης, περί μη αναπροσαρμογής δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
2.  Λήψη απόφασης, περί μη αναπροσαρμογής δημοτικού φόρου.
3.  Λήψη απόφασης, περί ενοποίησης συντελεστή ΤΑΠ
4.  Συγκρότηση επιτροπής:
Α. για την διενέργεια διαγωνισμού «μεταφορά μαθητών πρωτ/θμιας και δευτ/θμιας εκπ/σης , Δήμου Κύμης-Αλιβερίου»
Β. για την διενέργεια διαγωνισμού «συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων εντός ορίων του Δήμου»
5. Έγκριση   πρακτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση του Έργου «Τσιμεντοστρώσεις –ασφαλτοστρώσεις ΔΚ Κύμης»
6. Ορισμοί δικηγόρων
7. Παραίτηση από ένδικα μέσα