Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ: ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΜΗΣ- ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Δ.ΘΩΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα από τα κοσμήματα και τα στολίδια της Κύμης, σύμφωνα με το προεκλογικό φυλλάδιο του Δημάρχου Δημ. Θωμά,το γήπεδο της Κύμης, αποτελεί το «γιοφύρι της Άρτας» για το Δήμο μας, αφού κάθε λίγο και λιγάκι επισκευάζεται μέχρι την επόμενη καθίζηση.
Κατά τις ποδοσφαιρικές σαιζόν 2010-11 και 2011-12, το γήπεδο έχει επισκευαστεί με επιχώσεις και μπαζώματα, κυρίως με αμμοχάλικο από τον ποταμό Μανικιάτη πέντε (5) φορές!!!
 Όλα αυτά έχουν προκύψει από τις ενέργειες του τοπογράφου μηχανικού και Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου ,Δημ. Θωμά, ο οποίος μετατόπισε το γήπεδο προς τη ΝΑ πλευρά στο χώρο που είχε μπαζωθεί κατά την κατασκευή του. Για τη μετατόπιση αυτή έκοψε τους ευκάλυπτους που είχαν φυτευτεί στο μπάζωμα για την συγκράτηση των χωμάτων. (Κάποιοι στο παρελθόν είχαν κάνει σωστές μελέτες και σωστά την δουλειά τους). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν καθιζήσεις, που έφτασαν ακόμα και τα τρία (3) μέτρα!!! Καταστράφηκε η μισή περίφραξη του γηπέδου και η παροχή ρεύματος φωτισμού του. Έτσι αναγκάστηκε να κατασκευάσει νέα περίφραξη και να τοποθετήσει το φωτισμό στην ΝΑ πλευρά, έξω από την περίφραξη και μάλιστα επιφανειακά.
Το καλοκαίρι του 2011 μετά από κατολίσθηση, έκανε με απευθείας ανάθεση εργασίες αποκατάστασης τις οποίες ανέθεσε στον κ. Δημ. Κόκκο γιό του αντιδημάρχου Κονιστρών κ Γ. Κόκκου, καθώς και προμήθεια σκίρων από τη LAFARGE, συνολικής δαπάνης 20.000 ευρώ.
 Στην εφημερίδα της παράταξής του, «Νέοι (Γκρίζοι) Ορίζοντες» έγραψε ότι έγινε κατασκευή στραγγιστηρίων περιμετρικά του γηπέδου για την απορροή των υδάτων. Παρακαλώ πολύ να μας τα δείξει. Σε ερώτησή μου σύμφωνα με ποιες μελέτες έγιναν οι εργασίες μου απάντησε ότι «βασίζεται στην τεράστια εμπειρία του και τις εξειδικευμένες γνώσεις του¨» !!!!!!

 Αντί δηλαδή να κάνει ουσιαστικές εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έφτιαξε ένα ψευτοστραγγιστήρι υδάτων για την κατασκευή του οποίου έκοψε πεύκα και κυπαρίσσια από το παρακείμενο αλσύλλιο και τα οδήγησε σε ξένες ιδιοκτησίες. Χωρίς καμία εδαφολογική, γεωτεχνική μελέτη, χωρίς εγκρίσεις από υπηρεσίες, (το δασαρχείο το γνωρίζει άραγε;) χωρίς να τοποθετήσει, όπως προβλέπεται σε τέτοιες εργασίες, διάτρητες σωλήνες απορροής, γεωύφασμα, μπετό καθαρισμού κτλπ. Εργασίες οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των καθιζήσεων αλλά αντίθετα θα το επιδεινώσουν με νέες. Αντιθέτως λόγω κατολισθήσεων στην ΒΔ πλευρά, έχουν κλείσει τα υπάρχοντα στραγγιστήρια, του αύλειου χώρου του γυμνασίου-λυκείου.
 Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω στον τοπογράφο, μηχανικό με τις «εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία» Δημ. Θωμά, ως εργοδηγός δομικών έργων με τις γνώσεις που έχω, ότι ποτέ δεν φτιάχνουμε εγκαταστάσεις πάνω σε μπαζώματα, ούτε σε κατολισθαίνον έδαφος προσθέτουμε νέα μπαζώματα, γιατί απλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να το επιβαρύνουμε και να έχουμε νέες καθιζήσεις.
Στις επισημάνσεις μου αυτές στο ΔΣ το χειμώνα του 2012, με διέψευσε με περισσό θράσος και με αποκάλεσε «Πυθία» για το αν θα γίνουν οι νέες καθιζήσεις, οι οποίες και έγιναν τον Μάρτη του 2012!!!!
Τώρα όμως «μυθοπλάστη Αίσωπε», αφού σου αρέσει η αρχαία ελληνική μυθολογία, σε περιμένει η «Πυθία» με τις νέες καθιζήσεις με τα πρωτοβρόχια, οι οποίες έχουν γίνει κα θα επεκταθούν σύντομα.
Αυτά προς το παρών σε ότι αφορά το γήπεδο Κύμης, μόνο για την ΝΑ πλευρά. Για τα έργα και τις ημέρες του Δημ. Θωμά στην ΒΔ πλευρά και στο γυμνάσιο- λύκειο Κύμης θα τα πούμε αργότερα, εκεί να δείτε τι έχει γίνει.
Σημ.1: Στις συννημένες φωτογραφίες για του λόγου το αληθές, φαίνονται όλα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου.
Σημ.2: Μην επιχειρήσει ο Δήμαρχος να κάνει νέες αγωγές, όπως συνηθίζει για να με τρομοκρατήσει ώστε να μην προβαίνω σε τεκμηριωμένες αποκαλύψεις.
                                                                       
                                                                                                 Βαγγέλης Μπελλιάς 
                                                                                                 Δημοτικός  Σύμβουλος       
                                                                                                Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
 ΣΥΝΝΗΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου